Всички знаем, че ако ни липсва витамин С, трябва да

...
 Всички знаем, че ако ни липсва витамин С, трябва да
Коментари Харесай

Копривата пари ръцете, но лекува сърцето

 

Всички знаем, че в случай че ни липсва витамин С, би трябвало да ядем коприва. Но знаем ли, че растението, което може да опари ръцете ни, може също по този начин да ни избави сърцето и в директния, и в преносния смисъл. Това твърди диетологът Михаил Гинзбург.

Можете да повишите имунитета и да засилите регенерацията на повредените кафези благодарение на копривата, изключително в случай че я консумирате всеки ден, твърди шефът на Самарския научно-изследователски институт по диететика и диетотерапия. Растението е богато на биоактивни субстанции - флаваноиди, фолиева киселина (витамин В9) и аскорбинова киселина (витамин С). Липсата на фолиева киселина води до анемия, сърдечни и съдови болести, както и меланхолия. Състоянието на кожата, ноктите и косата също зависи от това, акцентира специалистът.

Според Гинзбург всеки може да яде коприва, няма противопоказания, би трябвало да се внимава единствено при съществуване на гастрит, пептична язва и други болести на стомаха.

Най-традиционният метод за приготвянето й е под формата на чорба или салата, напомня диетологът, представен от zdrave.to.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР